ARTHOG NEW BARNS

SNOWDONIA, NATIONAL PARK

2012 - 2014  

ARTHOG NEW BARNS

CONTRACT VALUE: £6 MILLION

CLIENT: PRIVATE

LOCATION: SNOWDONIA NATIONAL PARK, WALES

CONTRACT PERIOD: 2012- 2014

This project was a Mador development of a pair of semi detached 4-bedroom houses connected with a covered stone stairway spanning the level change from front to rear. The site is adjacent to our development and renovation of the stone long barns at Arthog Hall, a typical vernacular stone architecture of this beautiful part of Northern Wales.

 

The new design is built in the same typology as the barns but using a contemporary material language with slate and larch composite facade as well as large openings that further relate back to the original barns. The larch cladding has since weathered to a silvery colour leaving the dark oak frame windows to stand out and again to relate back to the existing building.